iCell storsatsar i Älvdalen

iCell storsatsar i Älvdalen

En nysatsning på 85 mkr i Älvdalen händer inte varje dag. I maj blev bygget klart och iCells personal kunde flytta in i helt nya lokaler. I produktionslokalerna som är på 3500 kvm och belägna strax utanför Älvdalen skall lösullsisolering av tidningspapper tillverkas. Nytillträdde VD:n Örjan Stefansson berättar:

- Idag importeras lösull av cellulosa från Europa, bl.a. Österrike. Nu kan vi tillverka i Sverige och vårt mål är att inom några år bli störst på den nordiska marknaden. Kapaciteten är 40 ton per dag och om tre år hoppas vi kunna omsätta 100 mkr.

En tillbyggnad är redan under planering där färdiga isolerplattor skall tillverkas av samma råvara. Den nya investeringen uppskattas till ca 50 mkr. Företagets kunder är främst isoleringsföretag, bygghandlare och byggföretag, men även privatpersoner är välkomna att handla. Leveranserna kommer idag från företaget Tidningsretur i Norrköping som hanterar osålda dagstidningar.

Enligt Örjan är cellulosaisoleringen det bästa och mest effektiva materialet på marknaden. Materialet har mycket god värmekapacitet och lufttäthet.  Marknadens efterfrågan på miljövänliga alternativ är idag mycket stor.

- Satsningen kommer att ske först och främst på den svenska och nordiska marknaden. På sikt kan givetvis andra länder bli aktuella, berättar Örjan Stefansson.

På bilden nedan ses Örjan Stefansson vid inlastningen

iCell

Färdiga balar att leverera till kund:

iCell

Isoleringsmaterialets utseende i väggfack:

iCell

Mer info finns på www.icell.nu

Kontakta GBR

Besöksadress:

Forskargatan 3, Borlänge

Postadress:

Green Business Region

ATT: Dalarna Science Park
Box 760
781 27 Borlänge

Tel: 0243-24 64 00

E-post: kontakt@greenbusinessregion.se

Kontaktpersoner